Lad dine gulve komme til ære og værdighed med en gulvafslibning

24 oktober 2017 Astrid Pedersen
Lad dine gulve komme til ære og værdighed med en gulvafslibning

Er du blandt de heldige, som er i besiddelse af en lejlighed – eller måske et helt hus – med intakte originale trægulve i alle rum, kender du sikkert alt til de ærgelser, som kan følge med gulve af træ. I modsætning til moderne laminat- eller parket gulve bliver de nemmere ridsede og skrammede, de skal plejes konstant, og de er en del mere modtagelige overfor spildt rødvin eller saftevand end linoleum.

Det kan således godt være fristende at rykke alle trægulvene op og erstatte dem med noget, som er lettere at gøre rent, og som holder sig ensartet og jævnt. Men det er i det fleste tilfælde rigtig synd, og mange fortryder, at de har fået fjernet deres gulv – især når det går op for dem, hvor lidt der egentlig skal til for at få det flotte, levende udtryk tilbage i det gamle træ.

Hvordan foregår en gulvafslibning?

En af metoderne til at friske trægulve op, er ved en gulvafslibning. En gulvafslibning fjerner den øverste millimeter af træet – der hvor alle ridserne, pletterne, skrammerne og den kedelige, grå farve fra nedtrådt støv sidder. Når først den kedelige og matte skal er slebet af, kommer det rigtige gulv til syne – helt friskt træ, der tørster efter behandling. Så kan du selv vælge, om du vil give det sæbe, lud, olie, lak eller maling. Hvis du ønsker et gulv, som ikke kræver så megen vedligeholdelse, kan du for eksempel vælge en hård, klar lak, som er nem at rengøre og samtidig beskytter træværket. Du kan også vælge at male gulvet, hvis du ikke bryder dig om træets farve – eller du kan bevare den følelse, der er forbundet med trægulve, ved at vælge en ludbehandling.

Klik forbi gulvkanonen.dk og læs mere om, hvordan du får det perfekte gulv med gulvafslibning og efterbehandling.

 

Flere Nyheder