Find fadølsanlæg til enhver lejlighed

27 juni 2022 Niels Geckler

editorial

Det er lækkert med en velskænket kold fadøl i sommersolen. Du kan få dit eget fadølsanlæg til køkkenbordet.

Fadølsanlægget er en central og vigtig gæst at få med til fredagsbaren, konfirmationen, julefrokosten, sommer festen på arbejdspladsen og hvor man nu ellers inviterer mange mennesker til en større festlig sammenkomst. Men et fadølsanlæg fås også i så lille en udgave, at du kan have det hjemme i dit eget køkken. I den modsatte ende af skalaen finder du de store fadølsanlæg med mange mange haner til forskellige øltyper, der bruges på barer, cafeer restauranter og så videre.

fadølsanlæg

Den danske ølkultur

I Danmark har vi tidligere haft et lidt snævert udvalg af øl med nogle få meget store spillere på markedet, som mest gjorde det i pilsnere og i stærke øl af forskellig slags. Men vi altid drukket mange øl og haft en kultur omkring det. I de seneste årtier har vi i højere grad fået øjnene op for andre spændende øltyper som hvedeøl, IPA, Brown Ale, lager med mere.

Det er dels udenlandske mærker, som er begyndt at fylde mere på hylderne i de danske supermarkeder, dels de store gamle danske bryggerier, der er begyndt at lave den slags ål også for at følge med den stigende interesse for det hos kunderne, dels er der skudt en masse mere eller mindre lokalt baserede special- og mikrobryggerier op rundt i landet. Der er for eksempel Refsvindingen på Fyn og Svaneke Bryghus på Bornholm.   

er er også flere, der er begyndt at brygge øl selv hjemme i kælderen eller bryggerset på hobbyplan, lidt en parallel til den vinbrygning, der var på mode i 1980erne her til lands. Man kan vælge at tape sin hjemmebryggede øl på flasker eller man kan vælge at få et lille fadølsanlæg og servere sin hjemmebryg som frisk velskænket fadøl.

Flere Nyheder